Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eivor Oscarsson

Vår älskade mamma och pappas eviga livskamrat Eivor Oscarsson, Brunflo, har stilla insomnat i hemmet i en ålder av 77 år.

Mamma föddes i Stöde men växte upp i Ljungaverk. Under ungdomsåren hade mamma ett starkt engagemang i musiken, ett engagemang som följt med livet ut. I tonåren uppträdde hon med sitt dragspel och sång på olika ställen runt omkring i hemtrakterna. I tonåren träffade också mamma sin kommande livskamrat Hans-Gösta med vilken hon gifte sig 1956.

Efter att först flyttat till Karlskoga och sedan till Härnösand gick flyttlasset till Stockvik. Under tiden arbetade mamma inom handeln I olika verksamheter bland annat livsmedelsaffär samt på konditori. I Stockvik föddes de båda sönerna Håkan och Jörgen. Kort efter att vi fötts så drabbades mamma av sjukdom vilken i olika stadier följt henne livet ut. Sjukdomar gjorde att yrkeslivet fick sättas åt sidan och allt sedan dess har hemmet haft den högsta prioriteten.

1967 gick flytlasset så till Brunflo där hon bott sedan dess. I huset på Jakob Ängmans väg har det alltid stått en dörr öppen för en stor släkt och många vänner. Otaliga är de middagar där mamma fått utlopp för sin matlagningskonst samt sitt glada humör. Mamma var en social människa som tyckte mycket om att ha människor runt omkring sig.

Under åren har stugan i Marsliden i Västerbottensfjällen spelat en central roll i mammas liv. I Marsliden har fiskeintresset och friluftsliv fått spela en stor roll. De årliga resorna till Kanarieöarna har också varit en ljuspunkt då värmen gjort att det i alla fall tidvis lindrat de reumatiska besvär son följt mamma under en lång tid. Idrottsintresset har också alltid funnits även om hon inte själv kunnat utöva någon sportaktivitet.

Under senaste tiden, från första barnbarnets födsel, har mammas omtanke även återspeglats i umgänget med den yngsta generationen. Resor tillsammans med barnbarnen till bland annat stugan har uppskattas av alla.

Trots ett liv fyllt av olika sjukdomar har mamma alltid kämpat vidare och uppvisat en livsglädje långt utöver det vanliga. Den positiva livssynen har genomlyst mamma och aldrig har vi hört ett ord om hur sjukdomar påverkat henne i det dagliga livet.

Som person var mamma rättvis, omtänksam och månade om att alla i familjen och vänner skulle ha det bra.

Håkan och Jörgen

med familjer