Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eivor Flaxer

Vår kära syster Eivors (Vava) glada skratt har tystnat. Hon avled den 10 februari 2014 efter en lång tids sjukdom och hennes sista viloplats är nu Beth Israel Memorial Park, Gotha, Florida, inte långt från sitt hem i nära 50 år på Druid Isle, Maitland, strax norr om Orlando.

Eivor Flaxer Zackrisson föddes den 22 april 1939 på Högen, Edsåsen, Undersåker, hemma hos mormor Ingeborg och morfar Anders, som tredje barn i en syskonskara om sex.

18 år fyllda emigrerade Eivor till New Jersey, USA där hon i två år arbetade som au pair hos en svensk familj. Miami blev nästa stopp och där träffade hon David Flaxer, juridikstuderande, som blev hennes kärlek och följeslagare livet ut.

Eivor var främst hemmafru med ansvar för hem och barn . Under senare år arbetade hon med antikviteter som var ett stort intresse. Hon hade ett ben i den amerikanska myllan och det andra i Sverige och resorna hem till Sverige och Jämtland blev under åren oräkneliga. Vi såg alltid fram emot att få träffas och då var Högen och Edsåsen centrum på kartan.

Eivor saknas av maken David, barnen Mark-Erik och Melissa och tre barnbarn, vänner i USA och Sverige samt av

Ove, Ulf och Barbro, kvarvarande syskon