Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eivor Andersson

Eivor Andersson, född Backström, Östersund har somnat in i en ålder av 71 år. Vi sörjer vår kära Eivor eller Ejapeja som hon kallade sig själv som liten. En kämpe och en mycket godhjärtad människa.

Barnmorskans ord: "Detta var inte mycket för denna värld", var helt fel! Eivor visade sig vara en kämpe och trots sin låga födelsevikt av endast 1 kg överlevde hon. Hennes första säng var en liten, liten byrålåda.

Eivor föddes i Hammarstrand och växte upp i en syskonskara på fyra bröder och fyra systrar till Olle och Tea Backström. Efter avslutad folkskola fick hon anställning vid dåvarande Ringbaren och därefter vid hotell Britannia. Flytten till Östersund skedde 1948, där Eivor sedan varit bosatt.

1959 ingick hon äktenskap med Kjell Andersson från Klövsjö. Våra föräldrar firade alltså guldbröllop på nyårsafton detta år tillsammans med oss. I familjen föddes tre barn, två döttrar och en son.

När vi var små var Eivor hemmafru vilket var tryggt för oss barn, för mamma var alltid hemma när vi kom från skolan. Ibland åtog hon sig deltidsarbete på cafeterian Victoria. I tio år var hon också verksam som omtyckt dagbarnvårdare. Eivor har gjort sig känd som en snäll, glad och rejäl person, en duktig arbetsmänniska som skötte sina arbetsuppgifter på bästa sätt.

Efter körkortsutbildning vid 40 års ålder genomgick hon några år senare en tvåårig gymnasieutbildning. Båda tillsammans med sin äldsta dotter. Att genomföra dessa utbildningar var en stor bedrift med tanke på att hon endast gått folkskola. Eivor började arbeta som undersköterska inom vårdsektorn, där hon var omtyckt av personal och patienter.

Hon var en godhjärtad och omtänksam person som månade om andra. Ett bevis på detta var alla resväskor hon tagit med sig på alla utlandsresor för att dela ut bland annat kläder till behövande.

Hem, familj och barn har alltid legat henne varmt om hjärtat och det hon värnade mest om i livet. Det märktes till exempel på födelsedagar när hon kom med alla finurliga och praktiska presenter.

Eivors intressen var bland annat resor, pyssla i hemmet, fiska och handarbete. Vi har fått många vackra saker och speciellt de alster som var gjorda i lapptäcksteknik. Hon trivdes även mycket bra i sommarstugan i Kälen, Krokom, där hon ofta satt på bryggan för att dra upp abborrar.

Senare kom livets efterrätt, barnbarnen, som kom att ha en mycket stor och varm plats i hennes hjärta.

De senaste åren fick Eivor åter igen visa vilken kämpe hon var genom att trotsa alla sjukdomar och fortsätta att leva.

Vi känner ett stort tomrum och oändlig saknad och kommer att vårda de ljusa minnen vi har. Eivor fattas oss!

Eivor Andersson sörjs av maken Kjell, dottern Carina med sambo Emil, dottern Annika med maken Gunnar, sonen Thomas med maka Jennie, barnbarn samt övrig släkt och vänner.

Familjen