Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eija Dibba, (V): 250 000 kronor är inte marknadsmässigt

Eija Dibbas, (V), skäl till överklagandet av slalombacksaffären i Hammarstrand var hennes uppfattning att kommunen inte kunde göra affär med ett ännu inte färdigbildat bolag, samt att kommunfullmäktige inte informerades om det aktuella marknadsvärdet och taxeringsvärdet för fastigheterna.

Hon menade att köpeskillingen 250 000 kronor inte kan vara marknadsmässig då man inte tar hänsyn till de ingående fastigheterna och övriga tillgångar.

”Försäljningen måste ske på ett sätt så att den inte åsamkar ekonomisk skada för kommunen och främjar någon enskild näringsidkare på ett osunt sätt”, skriver Eija Dibba.

I sin inlaga till rätten har Ragunda kommun sagt att man beslutat sälja fastigheterna till marknadsvärde genom att de sålts via ombud med fri prövningsrätt.

Kommunen säkrar genom ett aktieägaravtal att de värden som finns i fastigheten investeras i fastigheten.

”Alla kommunfullmäktigeledamöter hade tillgång till allt material kring försäljningen och ärendet hade pågått i en politisk process under ett halvår”, skriver kommunen.

Ragunda kommunbs näringslivsutvecklare Anders Blomberg säger sig förgäves ha gjort försök att förklara för Dibba att det är orimligt att man skall behöva färdigbilda ett aktiebolag för att lämna in ett anbud på en anläggning.