Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Egon Jönsson belönas för hjälteinsats

Under tisdagen utsågs Egon Jönsson från Kolsätt till vardagshjälte av Länsförsäkringar. Förutom äran fick han även ta emot blommor och presenter.

Länsförsäkringar har utsett Egon Jönsson till vardagshjälte för hans insats en augustikväll när grannes villa börja brinna. Efter ett samtal från grannkvinnan cyklade han snabbt över till henne och lyckades göra ett hål i vägen, en insats som gjorde att elden bromsades innan räddningstjänsten var på plats och kunde släcka elden.

• Hur känns det att få utmärkelsen?

– Det var jättetrevligt. Vi åt en god lunch, och så fick jag blommor och en jättefin glasskål, och ett brandsäkerhetspaket. Det är roligt att vara människa i bland, säger han.

• Det har inte varit några nya bränder i Kolsätt?

– Nej, det har varit lugnt som tur är, det är skönt. Grannen är tillbaka i sitt hus sedan en tid, det blev inte så stora skador, säger han.