Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efterlängtat segerjubel för Timrå

Annons


Efter fem raka förluster fick Timråspelarna äntligen jubla över ett segermål.

21-årige Tom Wandell dök upp som gubben i lådan och slog in 3–2 bakom Skellefteåmålvakten Andreas Hadelöv 2.34 in i förlängningen.

Timråtränaren Challe Berglunds ansikte sade allt. Alla bekymmersamma rynkor som plågade Timråtränaren efter lördagens förlust mot Färjestad hade bytts ut mot ett enda stort soligt leende.

-Det här känns förlösande. Efter fem poänglösa matcher hade en poäng känts som en seger. Nu känns det desto skönare med bonuspoängen och en seger i matchen, sade Challe Berglund.

Timrås matchhjältar var utan tvekan målvakten Magnus Åkerblom och duon Magnus Pääjärvi-Svensson och Tom Wandell, som var ett ständigt orosmoment för Skellefteåförsvaret.
Skön seger

-Otroligt skönt med en seger. Vi kände verkligen av situationens allvar och de senaste dagarna har vi både snackat om att skärpa till försvarsspelet och nött det på träningarna, sade tvåmålsskytten Tom Wandell.

Wandell fixade segern i förlängningen framspelad av 17-åringen Magnus Pääjärvi-Svensson, som inledde Timrås målskytte när 13 sekunder återstod av första perioden.

Timråspelarnas agerande på isen avslöjade allt. Det var ett lag märkt av motgångar som levde under pressen av att inte förlora igen. Det fanns inget lugn och tålamod i försvarsspelet, utan allt för ofta trasslade Timråspelarna till det för sig med att ta allt för stressade och snabba beslut.

Nu får Timrå tacka sin lyckliga stjärna för att Skellefteåspelarna inte var allt för heta på att ta tillvara på de chanser som Timråspelarna bjöd på. Till Skellefteås försvar ska säga att Timrås målvakt Magnus Åkerblom var matchens klart bäste spelare.

-Visst spelade vi lite stressigt emellanåt, men grabbarna ska ha en eloge för att de försökte spela enkelt och inte krångla till det så mycket. Det är lätt hänt att det blir så när man hamnat i en pressad situation, framhöll Timrå-tränaren.

Skellefteå var på väg att koppla greppet om Timrå i upptakten av slutperioden. Men i spel i numerärt överläge släppte Skellefteå igenom Tom Wandell som slängde iväg ett skott som smet in mellan benen på Andreas Hadelöv.
Nöjd med en poäng

-Alldeles för enkelt, så får vi bara inte släppa till. Men jag är nöjd med att vi lyckades kvittera och ta en poäng på bortaplan, sade Skellefteåtränaren Hans Särkijärvi.

Skellefteås starkaste anfallsformation fortsätter att leverera – grekamerikanen Niko Dimitrakos gjorde sitt sjunde mål och Brad Moran prickade in sin fjärde fullträff.

Mer läsning

Annons