Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efterlängtad framgång för snabb Sandell

Efter sju sorger och åtta bedrövelser höll det hela vägen för Patrik Sandell i helgen. Eller, nästan i alla fall ...

Annons

Östersundsföraren kör vidare på sin rallycrossatsning i USA med GRC, Global rallycross-serien, som huvudfokus. Innan helgen hade de avverkat tre deltävlingar i den och dessutom X-games i Austin.

För Patrik Sandell har det i grova drag varit tävlingar med kluvna känslor. Han har gång på gång visat sig ha fart i bilen för att vinna, men i slutänden har det strulat.

Redan i första GRC-deltävlingen i Fort Lauderdale hade Patrik Sandell kört fort på träningen, men blev fyra i kvalet, tvingades bryta i heat 1, blev trea i heat 2 och kom sedan inte till start i sista chansen-heatet.

Vid X-games, en tävling utanför serien, i början av juni gjorde Patrik Sandell ett fantastisk bra kval och fick stå i "pole position" i heat 1. Men precis innan start drabbades han av en oljeläcka i bilen och tvingades ut i depå. Teamet gjorde ett jättejobb och var tillbaka med bilen klar en minut innan start, men då satte arrangören ändå stopp på grund av ett tajt tv-schema och Sandell fick inte köra.

– Ännu en gång visade vi mycket bra fart och var ett av teamen som fajtades om toppositioner överallt på banan. Två helger i rad har vi nu visat att vi fart snabbheten för att vinna, förhoppningsvis får vi ihop det i Daytona, sa Patrik Sandell på sin hemsida då.

I den första av midsommarhelgens dubbla GRC-deltävlingar i Daytona höll Patrik Sandell också riktigt länge. Han var snabbast på träning, vann kvalet, båda heaten samt semifinalen och fick förstås ställa sig på första startrutan i finalen. Men där var det roliga slut för den gången.

Patrik Sandell smällde ihop med Ken Block ut på första rakan och rasade ner i fältet. Han fanns kvar i tävlingen i fyra av de åtta varven, men tvingades sedan bryta. Teamet lyckades sedan få bilen startklar till semin dag två, men där tvingades Sandell bryta igen.

– När det kommer till prestationen och sådant som jag kan kontrollera från ratten så var det här bästa helgen i min rallycrosskarriär. Alla gånger vi var ute där, så var vi snabbaste bilen på banan, summerade Patrik Sandell, som ändå vann en GRC-deltävling i fjol.

En rejält revanschsugen Patrik Sandell visade snabbheten igen i helgens komprimerade GRC-tävling på militärbasen New River. Tvåa på träningen, tvåa i heat 1, seger i heat 2 och tvåa i semifinalen gav bra läge till finalen.

Där var Sandell på väg mot seger med stor ledning efter sex av åtta varv, men lyckan fick inte bli fullständig nu heller. En incident längre bak i fältet gjorde att finalen flaggades av och i omstarten tog GRC-ledaren Ken Block starten och höll sedan hela vägen till seger i den avkortade finalen på fyra varv. Men Patrik Sandell fick dock äntligen kliva upp på pallen igen som tvåa.

– Jag är väldigt nöjd med helgen, vi visade igen att vi har en grym bil och var med i toppen hela helgen, att avsluta på podiet är vad alla strävar efter, jag är supernöjd för teamet, säger Patrik Sandell.