Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter turbulensen: Månprinsen A.M. struken från storloppet

Efter händelsen på Dannero i måndags har AnnaMaria Öberg tillträdesförbud till samtliga svenska travbanor. Nu har hennes sambo, kusken Gunnar Melander, strukit stjärnhästen Månprinsen A.M. från morgondagens tävlingar på Bergsåker.
– Jag har full respekt för Gunnars beslut, säger regionala sportchefen Bert-Ola Månsson.

Månprinsen A.M. var tänkt att starta i lopp 1 av fredagens V64-omgång på Bergsåker, Paul Oscarssons Minne med 80 000 i prispengar. Nu meddelas att hästen stryks med orsaken "övrig".

– Det handlar om en unik händelse och en unik häst. Vi ville först att Gunnar skulle starta, men efter att ha hört hur han känner har jag full respekt för hans beslut. Han tycker inte att det känns bra efter den bevakning och det drev som varit under veckan, säger Månsson som tog emot strykningen.

Månprinsen A.M., som tränas av AnnaMaria Öberg och körs av hennes sambo Gunnar Melander, var streckad på 80 procent av V64-kupongerna innan den ströks. Melander kommer däremot att finnas på Bergsåker på fredagen för att köra Perle Odin i V64-2.

– Gunnar vill förhålla sig professionellt till det här och vi förstår att det är speciellt. AnnaMaria är hans sambo och Månprinsen är deras liv, säger Månsson.

Varken Gunnar Melander eller Månprinsen A.M. kommer att riskera någon påföljd i och med strykningen.

– Jag har varit i kontakt med Svensk Travsport och varken hästen eller Gunnar är belagda med restriktioner, säger Månsson.

Till Expressen säger Gunnar Melander själv att han inte vill kommentera detaljerna för strykningen, men han menar att den senaste tiden varit turbulent.

– Det är ingen som mår bra när det är så här, men nu är det så och vi får försöka göra det bästa av situationen för att klara ut det, säger Melander till Expressen.

Läs också:

Utpekade AnnaMaria Öberg i tårar: ”Jag var i chocktillstånd”

Se olyckan som låg bakom skandalscenerna på Dannero

Efter skandalscenerna: Öberg stängs av under pågående utredning

Juristen: "Jag har inte varit med om något liknande"

Vittnet till skandalen: "Det var overkligt"

Bosse Eklöf: "Då har man inget på en travbana att göra"

Skandal på Dannero: "Hon tog strypgrepp på mig"