Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter sju kom vi tvåa

Hoppas det inte är några frågor om svenska diskuskastare. Jag kan bara namnet på en – Ricky Bruch. Det vore finfint om inget spörsmål går ut på att man ska pricka in några regenter från 1600-talet. Där är jag chanslös. Ska de veta om jag vet vem som uppfann förbränningsmotorn lämnar jag WO. Undrar de vad WO betyder skriver jag bara att det ser tufft ut att använda. Benjamin Franklin har jag hört talas om, men känner inte till nåt vidare. Men det var väl han som uppfann dollarn, tror jag. Var Eric Ericson sångare eller dirigent och vad hette hans livsverk? Det kan vara en uppgift. Det skulle förvåna mig om de frågar vem som blev skyttekung i fotbolls-VM 1934. Men då kan jag klippa till. Tjecken Oldrich Nejedly satte fem fullträffar. Jag hoppas på den. En annan som jag är absolut spiksäker på är när andra Boerkriget bröt ut. Av någon anledning har jag lagt 11 oktober 1899 på minnet. Det finns ett par frågor till som jag hoppas på, men de lär väl inte komma.

Ibland brukar jag anslå nån minut åt digital frågesport i mobilen. Ungefär som om klämt in Rickard Olsson och hans "Vem vet mest?" i telefonen. Rätt kul ibland. När rätt frågor dyker upp förstås.

Om några timmar ska jag för första gången i mitt liv delta i en analog veta mest-tävling på en krog i stan. Jag har ingen aning om hur det går till, men jag hoppas på mina lagkamrater Vi är några på jobbet som bildat en kvintett och ska tävla live mot andra lag i kväll (det här tilldrog sig alltså i onsdags strax efter jag skrev det här). Jag brukar ha truten för mig så många kan nog tro att jag är ganska allmänbildad. På ren svenska brukar det kallas att man är glappkäftad. Det är säkert därför jag fick vara med. Vi får väl se i afton då det plötsligt är skarpt läge och omöjligt att gömma sig bakom uppslagsböcker och Google.

Hur det än går kan det vara kul att se hur någonting fungerar i den riktiga världen Sedan mobilen och surfplattan gjorde entré sker det mesta digitalt. Jag försöker dra Lotta allt djupare ner i det digitala träsket, men hon är ståndaktig. Hon har en iPad, men vägrar tycka att världen snurrar kring den.

Nu är det snart dags att ta bussen ner till stan och jag kom ihåg en fråga till där jag är säker på att dra in ett poäng.

"Hur många titlar har Formel 1-stjärnan Michael Schumacher?".

Jag som inte kan mycket om sport har i alla fall hängt med i F1-cirkusen.

Racingfrågan kom otroligt nog. Svaret är sju och i och med det glömde laget att jag svarade fel på flera andra frågor.

Vi hamnade på en delad andraplats.