Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter oturen i Sälen – nytt försök för Patrik Sandell i Åre att ta hem serien

Patrik Sandell är hemma från USA under några månader och inledde sin tävlingssvit med RallyX on Ice på SM-veckan i Piteå. Men resultaten har uteblivit så här långt när halva serien har körts.

RallyX on Ice är en serie där samtliga tävlande kör likadana bilar och totalt körs fyra deltävlingar. Efter två deltävlingar, som startade med SM-veckan i Piteå, återstår tävling i Trysil den 4 mars och i Åre den 11.

Serien startade förra året och Patrik Sandell hade siktet inställt på att köra hela serien när han ändå är hemma i Sverige under uppehållet i serien i USA där han normalt sett tävlar.

– Jag tyckte det verkade bra och det passade bra in i mitt schema, jag kör ju i USA från april till november och jag är hemma på vintern, så då passade det så bra att få in lite extra körträning. Och jag är ju uppvuxen med att köra på is så det ska bli skitkul att göra det, sade Patrik Sandell innan den inledande tävlingen på SM-veckan i slutet av januari.

I Piteå gick han till semifinal 2 och slutade totalt på elfte plats. I den andra deltävlingen i Sälen var det oturen som slog till.

– Den gick ju inte alls något vidare på SM, och sen körde vi i Sälen i fredags, och styrningen gick sönder i första heatet så det förstörde hela den helgen, säger Patrik Sandell som just nu är hemma och kör eventkördning i Kall.

– Jag bröt ihop lite på fredagen men nu är jag i gång igen, fortsätter han.

Det var inte helt nattsvart dock. Han vann något av sina heat men det räckte dock inte till semifinal och poäng. Till helgen kommer nästa chans, på hemmaplan i Åre.

– Tanken är att de ska köra en bana på sjön. Det kommer bli jättehäftigt så det ser vi fram emot, säger Patrik Sandell.

Det blir den näst sista tävlingen innan det är dags att åka tillbaka till USA. Den elfte är det alltså avslutning i Trysil och sedan drar serien på andra sidan Atlanten i gång i slutet av maj. I slutet av april åker Sandell över men innan dess ska han passa på att vara hemma och insupa den svenska våren.

LÄS MER: SM-veckan: Patrik Sandell om flytten till USA, sonen och det hårda jobbet: "Jag älskar det här livet"

– Efter Trysil blir det fullt fokus på fysträningen för att komma i form inför säsongen och så ska jag njuta lite av de jämtländska fjällen. Det blir mycket skidor, min grabb, Anton, älskar att åka slalom, så det blir väl en del, säger han och fortsätter:

– Jag ska försöka hinna med någon längre längdtur och kanske lite skoter, bara försöka vara ute och njuta. Allt det där går ju att kombinera med träning också, man får ta i lite extra när man är ute.