Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter olyckan på Bergsåker – så mår hästen i dag: "Inte jättekul"

O.P:s Futurum fick panik och skenade efter att en av Bergsåkers grusbilar tagit sig in på träningsslingan.
En olycka som slutade med sjukhusbesök för både hästen och kusken. I dag är det fortfarande osäkert om O.P:s Futurum kommer kunna tävla igen.
– Han är sydd på många ställen och käkar smärtstillande i boxen. Det är inte direkt jättekul, säger ägaren Markus Pihlström.

Det var förra veckan, på fredagen, som O.P:s Futurum genomförde ett vanligt träningspass på Bergsåker. Allt var sig likt – hästarna tränade och grusbilarna befann sig på och runt banan. Men när en grusbil körde fram bakom en byggnad vid träningsslingan hann den inte uppmärksamma O.P:s Futurum i tid och blev tvungen att tvärnita framför hästen.

Den treårige valacken drabbades av panik och skenade. Hästen fick sulkyn mellan benen och kusken skadades innan ekipaget fick stopp efter sex kilometer. Både hästen och kusken togs direkt till sjukhus där O.P:s Futurum opererades.

I dag, snart en vecka senare, är han hemma på Bergsåker igen. Skillnaden är att han inte är ute på träningsbanan utan i stället står i sin box och käkar smärtstillande.

– Han mår sådär. Han lever i alla fall, säger Markus Pihlström.

Kommer han kunna tävla igen?

– Det får framtiden utvisa. Vi ska tillbaka till veterinären i slutet av nästa vecka. Han är sydd på många ställen och käkar smärtstillande i boxen. Det är inte direkt jättekul.

Bergsåker har i efterhand pratat med företaget som kör grus på travbanan.

– Det var en olycka. Vi har pratat med dem, men vi har inte delat ut något straff. Det var en olycklig situation helt enkelt, säger travbanechefen Jens Berglund.

Kusken som körde O.P:s Futurum när olyckan skedde drabbades av en hjärnskakning och blödning i höften. Det är oklart när hon är tillbaka på travbanan.

ST har försökt nå kusken utan framgång.

TIDIGARE: Olycka på Bergsåker – kusken i chock och hästen opereras