Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter monstermatchen: Nu vill Egal till Jämtland

Förre ligaspelaren Egal Saleman vill komma tillbaka Jämtland Basket.

– Han uttryckte tydliga signaler om det under lördagen, bekräftar Mikael Bernervall.

Egal Saleman var matchens lirare i träningsmatchen mot Jämtland i lördags. Det var han som fick Umeå att hålla någorlunda jämna steg och "bara" förlora med 76–92.

Saleman satte 40 poäng och tog 16 returer. En monstermatch helt enkelt.

Det intressanta är att förre Jämtlandsforwarden – som värvades till klubben 2008 under Mathias Eckhoff – vill tillbaka till Östersund.

– Vi hade ett snack under lördagen och då sa han att han gärna vill hit igen, berättar Mikael Bernervall, som jobbar med marknadssidan i Jämtland Basket.

Coachen Pontus Frivold hade gärna sett Saleman i Jämtland.

– Han gjorde en fantastisk match. Kanske sin bästa någonsin. Vi är alltid intresserade av duktiga svenska spelare. Om inte i år så i framtiden i alla fall, säger Frivold till Norrbottens-Kuriren.

Det finns intresse för Egal Saleman även hos andra ligaklubbar. Hos Nässjö, där han provtränat, och hos Örebro.

Den sistnämnda klubben har dock inte utrymme i sin lönebudget för honom. Även hos Jämtland stupar en övergång på pengar.

Eftersom Umeåspelaren enligt uppgift vill spela som heltidsproffs är dörren mer eller mindre stängd. Jämtlands budget tillåter inga större utsvävningar.

Om situationen ska förändras krävs det extraordinära och snabba intäkter.