Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Efter Degerfors i fjol gick det spikrakt uppåt"

I fjol gjorde han sitt första ÖFK-framträdandet mot Degerfors i omgång 8 – sen spelade Robert Hammarstedt till sig kaptensbindeln i laget.
Vi gissar att Robert Hammarstedt gärna tar en favorit i repris.
– Gärna, det gick ju rätt spikrakt efter det, säger 26-åringen.

Annons

Trots att det blev förlust när man i fjol möte Degerfors borta minns Robert Hammarstedt den matchen med glädje.

De sju inledande omgångarna hade nyförvärvet från Selånger fått sitta på bänken – mot DIF kom han in som högerback i den 70:e minuten.

– Vi hade tryck på dem mot slutet men torskade med 0–1... men det var ett bra inhopp för mig.

– Personligen så gick det ju spikrakt uppåt efter det. Jag tror jag spelade varje match efter det ... fram till skadan alltså, minns Hammarstedt.

Exakt. Hammarstedt spelade från start i 13 av de 14 följande matcherna. Och när Graham Potter efter sommaruppehållet ville testa Lee Robinson i mål i stället för Petter Augustsson så blev kaptensbindeln ledig – den passade bra på "Hammarns" arm.

Och där satt den fram till 31 augusti när Hammarstedt tvingades utgå med en knäskada i den 80:e minuten. Hammarstedt missade tre matcher på grund av smällen men gjorde comeback med 90 minuter mot Örebro och sedan ett kortare inhopp i segermatchen mot Örgryte 5 oktober.

Det blev den sista matchen för säsongen – sedan klev knäskadan in i bilden igen.

– Det som hade hänt var att knäskålen hoppat ur och tillbaka i sitt läge i smällen, direkt efteråt kändes det ganska okej men det fanns en broskskada som vi till slut var tvungen att operera.

– Och sedan operationen har allt känts bra, knät har inte svullnat upp och jag har inte haft ont, säger Hammarstedt.

Det är alltså hoppfullt för ännu ett inhopp mot Degerfors i den åttonde omgången för säsongen – extra hoppfullt eftersom måndagens test med 45 minuter i U21-laget föll ut väl.

– Ja, jag är i ganska bra form trots allt, men det gäller att komma in i det mentalt också.

Försvaret har inte alltid varit klockrent, ska man gissa att Potter är sugen att testa lite varianter och att du ligger bra till för ganska många minuter?

– Nja, jag vet inte. Jag tycker inte att försvaret har fungerat så dåligt från Varbergsmatchen och framåt ... även om det blev en hel del chanser mot oss. Och försvarsspelet handlar inte bara om backlinjen heller.

– Vi får se om det blir spel eller inte.

Vad säger du om Degerfors?

– Vet att de tappat ett par nyckelspelare i Johan Bertilsson och Amadaiya Rennie och att det har gått lite trögt inledningsvis.

– Men jag måste säga att jag tycker de spelar en ganska rolig fotboll – inte den där "superettanfotbollen" som ganska många lag gör. Du vet, fokusera på att ligga rätt och kontra.

Som Värnamo?

– Ja, och Varberg och några andra lag. Degerfors spelar en roligare fotboll, de vill hålla bollen inom laget.

– Kanske har det straffat sig lite hittills.

Ja, de ligger sist?

– Ja de gör det, men jag tycker nog att Degerfors ska ses som ett bättre lag än flera av de som är före dem i tabellen, säger Robert Hammarstedt.