Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter debaclet: Grip kastar in handduken

/

Hogdalingen Tord Grip funderar på att med ålderns rätt, 72 år i år, sluta med toppfotbollen.
– Spricker projektet med Notts County, vilket det verkar göra, kommer jag att ta mig en ordentlig funderare om jag ska dra mig tillbaka.

Annons

Inför seriestarten i höstas fick Notts County i fjärdedivisionen i England nya ägare. Bl.a. engagerades Svennis och Tord Grip för att hjälpa klubben att nå målet, som var högsta serien Premier League inom fem år.

– Men det visade sig vara en ren bluff. Det fanns ingen täckning för alla löften som ställdes upp, säger Tord Grip exklusivt för LT.

– Det skulle skapas en fotbollsakademi, stadion skulle renoveras och förnyas och det skulle satsas stora summor på nya spelare.

– Av detta har det inte blivit någonting och nu talar det mesta för att jag och Svennis kommer att lämna Notts County.

Grip befinner sig tillfälligt hemma i Degerfors men kommer att återvända till England inom de närmaste dagarna.

– Inte nog med problemen i klubben. Kylan har ställt till med stora problem också i England och många av våra tänkta matcher den senaste tiden har blivit inställda.

– Läget för Notts County är ungefär som för Saab, säger Tord Grip. Klubbledningen letar desperat efter nya, penningstarka ägare, men det blir svårt.

Tord säger att han och Svennis inte har några nya anbud om jobb i England eller i andra länder för närvarande och själv börjar han alltså se ett slut med sitt liv inom toppfotbollen.

– Jag är dock inte helt främmande för att fortsätta jobba inom fotbollen hemma i Sverige, i någon allsvensk klubb eller varför inte i Degerfors, som i år gör come back i Superettan.

– Kan mycket väl tänka mig att hjälpa till i Degerfors om det blir slut i England.

Och till sommaren kommer han hem till Ytterhogdal för att närvara vid de fotbollsläger för ungdomar som då hålls där i vanlig ordning. Slutligen berättar han om en nyhet på fotbollsfronten hemma i Ytterhogdal:

– Jag vet att man funderar på att göra ett fotbollsmuseum i Astoriahuset.

Mer läsning

Annons