Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter andraplatsen – tvättar och flyger

Det blev en lång och riktigt tuff helg för lag Lit Eriksson.

– Man är mör i armarna nu, det kan jag lova, säger Kristian Lindström efter finalförlusten i Basel, Schweiz.

Lit Eriksson trivs i Basel.

Redan i fjol vann de europatourturneringen, som är en av säsongens stora höjdpunkter.

I år var tävlingen utökad från 32 till 42 lag. Lit, förstaseedade i sin grupp, hittade flytet direkt och avancerade i fin stil.

– Känslan var riktigt bra redan från början. Vi kände lugnet och kunde spela vårt spel även om någon sten gick emot oss, säger Kristian Lindström.

Söndagen, finaldagen, blev extra tuff. Det ryska motståndet i kvartsfinalen var svårflirtat och det krävdes en skiljeomgång för att ta sig vidare. Precis likadan blev proceduren i semifinalen, mot skotska laget Gray. 5–4 blev siffrorna i bägge fajterna.

Norska laget Ulsrud, ett motstånd Lit känner mycket väl, väntade i finalen. Där blev det på nytt små marginaler – och på fel sätt.

– Sista stenen skar för Oskar (Eriksson, skipper) i femte omgången. De tog två poäng där och fick samtidigt ett övertag, säger Kristian Lindström, vars lag finalföll med 3–6.

– På det stora hela får vi ändå vara riktigt nöjda med andraplatsen. Vi gör det bra och tar hem många tajta matcher. Man är van ganska mycket, men det här var en riktigt tuff dag.

Efter Schweiz väntar ett större äventyr – curlinglandet Kanada.

En lärorik långresa med fina turneringar och några av världens bästa motståndare står för dörren.

– Vi åker i mitten av månaden och ska spela fyra tävlingar på fyra helger där. Vi hinner i stort sett bara hem och träna några stenar samt tvätta kalsongerna ... sedan bär det av. Det kommer att bli en riktig utmaning, säger Kristian Lindström.