Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

EFS missionsförening

EFS-missionsförening i Strömsund höll sitt 110:e årsmöte den 22 februari. Mötet inleddes med en kort andakt av EFS-präst Mattias Olofsson, därefter vidtogs årsmötesförhandlingarna.

Till styrelse för 2014 valdes följande personer: Birgitta Bäcksund-Svensson, Kerstin Bäcksund, Rigmor Ringbert, Ingemar Svensson och Gun-Britt Örjebo. Till revisorer valdes Hans-Göran Gerhardsson och Rolf Ragnarsson och som ersättare valdes Ulla Holgersson och Rolf Bergvall. Dessutom valdes organisatör för Mitt-på-dagen-träffar, städorganisatör, husvärd för fastigheten, missions-, konferens- och studieombud.

Av verksamhetsberättelse för 2013 kan man utläsa att det har varit en god verksamhet. Söndagsgudstjänsterna har varit i centrum i verksamheten och har firats ganska regelbundet varje söndag och har samlat många deltagare. Ett gott exempel var missionsgudstjänsten den 6 januari då temat var Mission i hem och U-land med offergång till EFS-mission, som med en stark avslutning på gudstjänsten serverades pepparsås med tillbehör.

Mitt-på-dagen-träffarna har hållits tolv gånger under året med 19 deltagare i genomsnitt per gång. Träffarna har varit väldigt omtyckta. Ett gott arbete har gjorts av Ann-Mari Hillström som ordnat med medverkande och inbjudare.

Barnkyrkan har haft ett stort antal samlingar för barn från sju år och har letts av Helvi Rosendal och Maria Nordenmark.

Övriga arrangemang har bland annat varit höstauktion med Tore Olofsson som auktionist, stugmöten på hembygdsgården, Öppet hus med gofika som Berit och Rolf Bergvall inbjöd till.

Genom de gåvor, bidrag och kollekter som kommit in under året har föreningen kunnat uppfylla sitt åtagande gentemot EFS-Mittnorrland och EFS-Riks.

Vid dagens årsmöte upptogs en kollekt som uppgick till 1 260 kr i samband med servering av paj, kaffe och kaka.

Mötet avslutades med ett tack för alla ideella insatser som gjorts under året.

Inga-Brith Nilsson