Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Effektivt Tierp gav K/D på nöten

Tierp gav K/D en lektion i effektivitet. Det resulterade i 4–1 till hemmalaget.
– Siffrorna speglar inte matchen, säger K/D-tränaren Tommy Martinsson.

K/D hade väl så många tillbud framför Tierps målvakt Emma Sundström, men hade förtvivlat svårt att hitta rätt. Tierp däremot var effektiv värre och vann därför rättvist.

– Vi ägde första kvarten, hade ett stolpskott och en chans till, men sedan stack Tierp mellan och gjorde 1–0. Sedan brände vi en ny chans och då kontrade Tierp och gjorde 2–0, berättar Martinsson.

K/D startade starkt även i andra halvlek och spelade sig fram till flera chanser, främst genom Tabita Chawinga, men missade alla.

– Det var så matchen utvecklade sig. Tierp krigade bra på mitten, hade ett tillslag i backlinjen och så har de Lisa Hägglund i anfallet. Hon är bra.

K/D:s bästa var Tabita Chawinga, trots att hon spelade halvskadad (lårkaka). Det var hon som gjorde K/D:s mål – hennes 29:e (!) i år.

– De hade tre spelare på Tabita, eftersom hon är livsfarlig framåt.

Håller hon allsvenska klass?

– Ja. Det är inte så många som är bättre än henne där. Jag tycker också att hon utvecklas hela tiden. Numera är hon också mer en lagspelare.

Beröm även till mittfältaren Taylor McCarter.