Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Effektivare linskorrigering underlättar

/

Adobe har publicerat en förhandstitt på linskorrigeringen som kommer att bli tillgänglig i de kommande programmen Lightroom 3 och Camera Raw 6.

Annons
Adobe har publicerat en förhandstitt på linskorrigeringen som kommer att bli tillgänglig i de kommande programmen Lightroom 3 och Camera Raw 6.1. Uppdateringarna ska underlätta processen med att ändra horisontella och vertikala förändringar.

Adobe jobbar med en ny funktion till programmen Lightroom och Camera Raw 6.1. De har publicerat en video med en förhandstitt på funktionen som gör att du kan korrigera förvrängningar i bilderna. Förvrägningar som uppstår när du till exempel fotograferar med vinkelobjektiv eller skapar panorama.

Dessutom kan du rotera bilderna och räta ut perspektivet genom två metoder: linsprofiler och manuell redigering. En handfull linsprofiler kommer vara förinstallerade, men funktionen Lens Profile Creator Utility kommer låta användarna att skapa sina egna linsprofiler. De manuella reglagen gör att användaren får tillgång till att skapa och förändra horisontella och vertikala förändringar samt att rotera, skala och beskära bilden.

blogs.adobe.com/lightroomjournal kan du se en video där Tom Hogerty, produktchefen för Lightroom, visar och berättar om den nya funktionen.

 


/Liza Pedersen

Kamera & Bild

Mer läsning

Annons