Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Edvinsson: Förbifart Brunflo bra på sikt

Jag har i egenskap av Brunflobo haft anledning att på olika sätt engagera mig i ortens utveckling. Bland annat som förälder i skolan, inom idrotten, som ledare och styrelseordförande i Brunflo IF, som ledamot i en samfällighetsförening, som kyrkopolitiker mm.

Numera är jag kommunpolitiker på heltid och som kommunalråd i Östersund har jag ett mer övergripande ansvar i kommunen än att enbart se till Brunflos intressen. Enskilda medborgare och företagare behöver inte tänka så. Men det skulle förbättra debatten om en del av dessa, som själva kräver respektfullt bemötande, höjde sitt perspektiv över personnivå istället för att med nedsättande omdömen utpeka bland andra undertecknad som ensam ansvarig för hur statliga myndigheter och företag agerar.

Jag står för min uppfattning att Förbifart Brunflo är bra för samhällets utveckling på lång sikt, inte enbart för Brunflo samhälle, utan också för länet i stort. Den nuvarande väginfrastrukturen är helt enkelt under all kritik. Hälften av all trafik genom Brunflo genereras inte i eller stannar i Brunflo, utan åker igenom. Mycket av denna trafik är direkt kopplad till näringslivet genom gods-, varutransporter och besöksnäringen. I det perspektivet upplevs Brunflo som en propp istället för en tillgång. Därför måste vi  tillåta oss att se förbättringar även i de delar som utgör helheten. Det som är bra för hela länet är också bra för Brunflo.

Naturligtvis måste ortens centrum och genomfart också åtgärdas. Men inget sker utan arbete. Vi måste arbeta proaktivt för att Brunflo ska hänga med i utvecklingen. Och det sker. Östersundshem AB letar tomt för hyreshus. Kommunen ska, (efter en motion av undertecknad) marknadsföra mark för privata bostäder. Med oss politiker arbetar kommunens näringslivskontor ännu mer aktivt med lokala företagskontakter och för att nya företag ska upptäcka Brunflo.

Tillsammans kan vi utveckla Brunflo till en aktiv och attraktiv ort. Men då krävs att vi ser möjligheterna och inte bara hindren. Både privatpersoner och företagare har ett ansvar att se framåt. Vi har alla värden att skydda och utveckla – företaget, den egna bostaden, barnens framtid och deras uppväxtmiljö.

Och ja, det finns en framtid i Brunflo!

Anders Edvinsson (S), kommunalråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel