Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbyn straffade Uralskij Trubnik

Annons
Edsbyn – de regerande svenska mästarlaget i bandy– är det stora svenskhoppet i World Cup i Ljusdal. Och i den första kvartsfinalen på lördagskvällen så krånglade man sig vidare till semifinal via straffavgörande mot Uralskij Trubnik.
Och just det här med straffavgöranden har Edsbyn visat sig vara mästare på. I Svenska cupen nyligen tog man sig till final efter straffavgörande mot Västerås och man vann finalen mot Villa-Lidköping också det efter straffavgörande.

Ifjol, i World Cup, vann Edsbyn både kvartsfinal och semifinal efter straffar. I finalen sedan blev det förlust mot Dynamo Moskva med 0–5.

När mindre än tio minuter återstod av kvartsfinalen i årets World cup mot ryska Uralskij Trubnik så var man många beredda att hylla svensken Kalle Spjuth som matchvinnare. Då ledde hans Trubnik med 4–2 och de två första målen gjorde den före detta Hammarbyspelaren. Edsbyn kvitterade när två minuter återstod att spela.

-Vi hade tur som hängde med målmässigt i den första halvleken. I den andra var vi lite bättre, men visst kan man diskutera det rättvisa i att vi tar oss vidare till semifinal och inte Trubnik, sade Edsbyns tränare Franco Bergman.

I semifinalen på söndagsmorgonen får Edsbyn möta segraren i det ryska mötet mellan Zorkij och Kuzbass.

Mer läsning

Annons