Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edler skrev jättekontrakt

/

Alexander Edler har skrivit på fyra år till med Vancouver Canucks. En signatur som ger ungefär 90 miljoner kronor.

Annons
Under de två senaste säsongerna har kapitel efter kapitel skrivits i sagan om Alexander Edler. Sagan som handlar om den 22-årige killen från Körfältet som har gjort en otrolig resa. En resa som få svenskar tidigare har gjort.
Med endast division 1-hockey på meritlistan från Sverige gjorde han NHL-debut för två säsonger sedan utan att ha spelat en enda A-lagsmatch i allsvenskan eller elitserien. Samma säsong noterade han också första målet i NHL.
I fjol fortsatte han att producera kapitel till sagan. Han slog igenom på allvar i Vancouver Canucks och var ett av lagets stora utropstecken. En stor backklippa med hårt skott och flera gånger matchhjälte. Totalt blev det 75 matcher för Edler och på det skrapade han ihop åtta mål och tolv assist.
I slutet på säsongen gjorde han debut i Tre Kronor under Ceska Pojistovna Cup. Lite senare blev det även VM-debut.
- Alex är en talangfull, passningsskicklig back som har väldigt bra speluppfattning för att vara så ung. Han har tagit stora steg framåt i sin karriär och vi ser fram emot en fortsatt utveckling i hans spel, säger klubbens general manager Mike Gillis till Vancouver Suns hemsida.
Nu har Alexander Edler skrivit på ett kontrakt på fyra år med Vancouver Canucks. Ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2012-2013 och som är värt 13 miljoner dollar, ungefär 90 miljoner kronor.
- Det är ett extremt bra avtal för en 22-åring, säger Johan Strömberg, Edlers agent, till Aftonbladets nätupplaga.
Natten mot söndag svensk tid vann Canucks i förlängningen över Calgary på bortaplan med 5-4.
Daniel Sedin var tvåmålsskytt och har nu på de två inledande segermatcherna gjort totalt fem mål. Edler var den spelare som hade mest speltid, 28,11 minuter.
Han låg bakom 3-3-målet som Ryan Kesler petade dit. I förlängningen avgjorde Pavol Demitra efter dryga fyra minuter.
Foto: Henrik Flygare

Mer läsning

Annons