Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Edler andas ut

De har varit ett av seriens bästa lag i flera år – men plötsligt slåss Vancouver för att ta sig till playoff. Därför var det en lättad Alexander Edler, 27, efter 5-4-segern mot Phoenix.

– Det var grymt viktiga poäng för oss när vi slåss om slutspelsplatserna, säger Östersundssonen.

Det är en ovan situation. Från att Vancouver Canucks har tagit hem två presidents trophy, pokalen för flest grundspelspoäng 2011 och 2012, och vara bästa lag i den västra konferensen 2013 slåss plötsligt laget för att över huvudtaget ta sig till slutspel.

På söndagen tog Alexander Edlers lag emot ett Phoenix Coyotes, som också är på slutspelsjakt, fyra poäng bakom Canucks.

Det brakade till ordentligt i Rogers Arena. Inom loppet av 45 sekunder hade Kevin Bieksa och Jannik Hansen tryckt in 1-0 och 2-0.

– Det var många mål som studsade in. Det var hit och dit, säger Alexander Edler.

Phoenix replik kom redan efter 18 sekunder och nio minuter in i den andra perioden var det utjämnat.

Då exploderade hemmalaget igen när Chris Higgins och Zac Dalpe tryckte in 3-2 och 4-2. Innan slutsignalen gick var dock läget utjämnat igen.

– Det är så där ibland. Någon puck som är på väg utanför och så studsar den in. Någon dragning som missades. Idag var studsarna hit och dit, säger Edler.

För andra matchen på raken hade Vancouver tappat en ledning i sista perioden.

– Det var trist på förra matchen (Nashville). Jag tycker vi var bättre de två första perioderna. Men, vi kunde inte få dit den och förlorade, säger Edler.

2.15 in i förlängningen fick dock Kevin Bieksa hemmaarenan att segerjubla och gav hemmalaget lite andrum i slutspelsjakten.

– Det var viktigt att få två poäng. Det var det viktigaste av allt. Det var skönt att vinna idag och få göra lite fler mål, säger Edler.

Hur ser du på segern mot just Phoenix?

– Det är viktigt. Speciellt mot det här laget som ligger precis bakom oss. Det var grymt viktiga poäng för oss när vi slåss om slutspelsplatserna.

Daniel Sedin gick poänglös av isen, och det är fortfarande oklart när brorsan Henrik kan vara tillbaka i spel efter sin finger- och revbensskada.