Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edholm filmar med Hollywoodskådis

Annons


Ett psykologiskt drama mellan tre personer, långt ute i den norrländska vildmarken. Det är grundtemat i den film som Rafael Edholm just nu skriver på. I huvudrollen: Hollywoodskådisen Michael Wincott.

Michael Wincott är känd från "De tre musketörerna", "The Doors", "Greven av Monte Christo" och en rad filmer av Julian Schnabel. Han och Edholm har känt varandra i snart tjugo år, och sitter just nu i Stockholm och skriver på manuset till filmen - som ännu inte fått något namn.

Men finansieringen är i princip klar genom huvudproducenten Elfvik Film, Filmpool Nord och SFI. Troligtvis kommer även ett finskt bolag att gå med, och Edholm talar dessutom med ett par amerikanska independentbolag.

Wincott, 51, som vi ofta sett som skurk på vita duken med djup lite knarrig röst, säger:

-Det handlar om tre personer, två män och en kvinna. Någonting hände dem i tonåren, och när de nu möts i isolering blir det konflikter som slutar med att en av dem dör. Det här är en story som bara går att göra i den svenska vildmarken.
Mörk humor

Wincott spelar den ene mannen. Just nu söker man de andra två huvudrollsinnehavarna, en svensk kvinna och en engelskspråkig man.

-Det kommer att bli namn folk känner igen, säger Edholm.

Budgeten är stor för att vara svensk, runt 80 miljoner kronor. Man räknar med att inspelningen ska starta i februari, mars 2010 och att filmen ska vara klar att visas den kommande hösten.

-Det är drama, det är thriller, det är mörk humor, nästan lite åt Chaplin-hållet, säger Rafael Edholm. Wincott fyller i:

-Det blir som ett kammardrama. Vi hoppas kunna skapa en värld i sig själv i det isolerade hus där handlingen utspelas.

Mer läsning

Annons