Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ed You – Sedinarnas nya travstjärna

I fjol var Nahar den stora stjärnan i Daniel och Henrik Sedins travstall. Samma eftermiddag som de tog VM-guld i ishockey vann hästen Elitloppet på Solvalla.
I år är det Ed You, tidigare tränad av Östersunds Olle Carlsson, som plockar hem de stora loppen åt NHL-stjärnorna. På söndagen vann han Mastersfinalen i Köpenhamn.

För sex veckor sedan vann Ed You miljonloppet Hugo Åbergs Memorial på Jägersro med tränaren Robert Bergh i sulkyn. Det var ett internationellt genombrott som gav plats i europeiska Mastersfinalen på Charlottenlunds travbana i Köpenhamn. Bergh valde att sätta upp Torbjörn Jansson i sulkyn och det blev succé efter en suverän körning.

Ed You vann på 1.12,4/2 500 meter och förstapriset var hela 2,2 miljoner kronor.

– Hästen var jättebra och vi hade verkligen marginalerna på vår sida, men ska man vinna sådana här stora lopp måste man ha lite tur, sade Torbjörn Jansson.

Jansson lyckades komma ner i rygg på ledande Commander Crowe/Örjan Kihlström i första kurvan. Skickligt och en helt avgörande manöver för utgången av loppet.

Lutfi Kolgjini pressade alla krafter ur Commander Crowe, vilket öppnade luckan för Ed You på upploppet.

– Jag var rätt säker på seger när vi kom loss. Ed You kändes bra och avgjorde ju rätt så enkelt, en väldigt fin häst, sade segerkusken. (TT)