Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ed Sheeran

"x"
(Warner music)
Bästa låt: "One"
Betyg: 3

Mycket har hänt sedan Ed Sheeran släppte debutskivan "+", med hitsingeln "The A team", för tre år sedan och blev popstjärna. Bland annat har han skrivit hitlåtar till One Direction, turnerat med Taylor Swift och vunnit en rad priser. När Ed Sheeran nu följer upp succédebuten med "x" (uttalas multiply) gör han det som en av Storbritanniens största stjärnor.

Albumet har med sig den typiska singer-songwriter-stilen från debuten, fast den här gången vågar han desto mer. Låttexterna blir allt mer personliga, men man får en känsla av att 23-åriga Ed Sheeran försöker tuffa till sig när han skriver om sex och "smoking illegal weed" utan att riktigt lyckas.

En ständig känsla för melodi lyckas han desto bättre med och det flörtas med både rap och rock. Som bäst gör han sig trots allt på de lugnare popballaderna där sångrösten får komma fram mer.

Bland de tolv spåren ryms dunderhitten "I see fire" från "Hobbit: Smaugs ödemark" och första singeln "Sing" som är ett samarbete med Pharrell Williams. "One" är den finaste låten på skivan - myspop när den är som allra bäst.

Natalie Demirian/TT