Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eagles tackar nej – Dragons kan flyttas ned

Tidigare har coach Peter Öqvist lämnat Sundsvall Dragons. Nu är klubben i riskzonen för tvångsnedflyttning.

Stockholm Eagles avsäger sig sin plats i basketligan kommande säsong, innan Svenska basketbollförbundet hunnit meddela om klubben ändå flyttats ner av ekonomiska skäl.

Eagles, som vann superettan den här säsongen, skriver i ett pressmeddelande att man fattar beslutet eftersom man inte kommer att kunna konkurrera om en topplacering i ligan, och i stället jobbar för att gå upp säsongen 2015-16.

Samtidigt skriver Expressen att Eagles är en av två klubbar, tillsammans med Sundsvall Dragons, som riskerar att tvångsdegraderas en division av ekonomiska skäl.

Eagles kastades ur högstaligan förra året på ekonomiska grunder, och ska enligt Expressen i dagsläget ha skulder på runt 240 000 kronor. Tävlingsutskottets granskning kommer att vara klar i slutet av april. Därefter tar förbundet beslut om vilka klubbar som får fortsatt elitlicens. (TT)