Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

EA Sports Active

/

(EA Sports)
Ålder: 3+
Format: Wii
Genre: Träningsspel

Annons

Betyg: 4 Nu hoppar Electronic Arts på fitness-trenden i spelbranschen. Och det är lätt att tro att det handlar om en hastigt ihopsnickrad version av träningsflugan ”Wii Fit”.

Inget kunde vara mer fel.

I och för sig påminner uplägget, till viss del, om det i Nintendos banbrytande motionsspel, men EA tar en hel del nyheter och förbättringar till bordet.

Överlag håller ”Active” ett högre tempo än konkurrenten. Här finns flera sportinspirerade övningar som basket, boxning, volleyboll och tennis.

Utöver de spelinriktade inslagen finns välkomponerade övningar där du tränar med ett elastiskt band, joggar och åker inlines. Och resultatet är en tillfredsställande träningsvärk och genomsvettiga träningskläder.

Dina resultat bokförs naturligtvis i din träningskalender där du kan följa dina framsteg mot ditt 30-dagarsmål. En trevlig funktion är också att du kan sätta ihop dina egna workoutpass utifrån vad du gillar själv.

Spelet fungerar utmärkt med de vanliga kontrollerna men känns mer komplett om man har en balansbräda. En snillrik funktion är att man kan fästa nunchuken i en liten ficka som man snurrar fast runt benet.

EA:s träningsspel är riktigt välgjort och känns som en lite piggare kusin till ”Wii Fit” som skippar new age-stämningen till förmån för färgglad grafik och spelglädje. Det är också ett lysande alternativ för den som inte är sugen att lägga extra pengar på att skaffa Nintendos balansbräda. Det ska i och för sig tilläggas att spelet blir bättre med brädan, men det fungerar alldeles förträffligt på egen hand.

Rekommenderas varmt!

Mer läsning

Annons