Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dystra beskedet efter nedflyttning och planstrul: Fältjägarna drar sig ur division 5

Uppdaterad 14.24. Efter planstrul och en miss som blev dyrbar när Fältjägarna ramlade ur division 4 kommer nu nästa bomb - Fältjägarna drar sig ur division 5.

Det har länge varit ett problem för anrika Fältjägarna att få ihop till ett fullt lag. Nu kommer beskedet att de drar sig ur femman. Problemen som omgärdat laget har bidragit till det beslutet.

– Vi tog beslutet i går. Vi hade tankar på det redan nu men vi anmälde oss för att se hur det skulle gå. Men det har inte hänt något på någon front. Det finns inte tillräckligt med drivande krafter och vi har för få spelare, säger Rasmus Österström i Fältjägarna.

Det var en tung höst för det anrika laget. Först förstördes hemmaplan Jägarvallen när kommunen beslutade sig för att göra markprover utan att ha meddelat klubben. Därefter gjorde laget sig skyldigt till ett regelbrott. Det var i en match mot IFK Östersund B, där Fältjägarna vann med 2-1, som en av spelarna i laget var avstängd men spelade ändå. Förbundet beslutade då att fördela om segern till IFK Östersund B vilket ledde till att Fältjägarna ramlade ner i division 5.

– Det spelar ingen större roll, tror jag. Vi får se om vi kör vidare nästa säsong, sade Rasmus Österström då.

Nu är det tydligt att problemen fick stora konsekvenser. Och det är inte bara planstrulet och nedflyttningen som har satt käppar i de redan sargade hjulen.

– Vi har ju blivit av med hemmaplanen och vi fick inga träningstider i I5-hallen. Vi har haft stående träningstider där men nu fick vi inga, säger Österström.

Läs mer om hur kommunen brast i kommunikationen kring markprovet på Jägarvallen.

Fältjägarna hade kontakt med ansvarige för träningstiderna och Österström mejlade själv om önskemål i början av oktober. Men inget svar kom, enligt honom. Och nu är alltså måttet rågat.

– Det blev ohållbart. Vi får se vad som händer. Förbundet kanske vill ha en division 7-serie och så finns det ju Korpen för de som vill fortsätta spela. Men vi har inte hunnit prata ihop oss.

– Vi hade ju dåliga förutsättningar förra säsongen. Och när vi förlorade planen försvann vår identitet, fortsätter Österström.

Ett annat problem är fördelningen av ansvaret, som har fallit på några enstaka personer. Dessutom saknas kontaktnät för att fånga upp nya spelare som vill spela på den nivån.

– Fotbollssektionen tar en paus från seriespel. Det är tråkigt. Det finns ju inga andra klubbar i Östersund som kan erbjuda spel för spelare som inte vill träna fyra gånger i veckan och satsa all sin fritid. Det försvinner en breddverksamhet.

Läs också om beslutet om att bygga förskola på Jägarvallen.