Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dyster hemmapremiär för Frösön

Spelet klickade inte för Frösön och den 250 personer stora publikskaran fick se laget förlora i hemmapremiären mot Luleå.

– Jag får lov att säga att det är en plattmatch, säger Frösöns Henrik Esbjörnsson.

250 personer tog sig till Östersunds sporthall för att beskåda den historiska hemmapremiären i division 1 för IBF Frösön. Det var också nyförvärvet Henrik Esbjörnssons första hemmamatch med laget. Den tidigare Frösö IF-spelaren som är tillbaka i länet efter spel i elitserien och allsvenskan med Sirius och Gävle. Men matchen blev ingen höjdare, varken för Frösön eller för Esbjörnsson när laget föll med 5–8 mot Luleå.

– Jag hoppas att vi kan få till så det blir lite drag kring Frösön här i år, men vi bjöd väl inte direkt in dom (publiken) till nästa match som det såg ut i dag, och framför allt inte för egen del, jag är riktigt besviken på mig själv, lagkaptenen säger Henrik Esbjörnsson efter matchen.

Det blev tidigt uppförsbacke när Luleå gick ifrån till en 4–0-ledning efter drygt halva första perioden.

– Från början känns det som vi är ganska bra med och får matchen dit vi vill, men jag vet inte om det är någon slags känsla att "det här kommer gå vägen ganska enkelt" som gör att vi kanske slappnar av lite, för de börjar ta över mer och mer och börjar vinna närkamper och är framför allt starkast framför kassarna, analyserar Esbjörnsson.

Frösön reste sig dock och Hammerdalsfostrade Johan Larsson satte årets första hemmamål för laget, och namnen Martin Larsson reducerade därefter till 2–4 före paus.

Laget tog med sig energin ut till andra perioden och man fick snabbt kontakt när Daniel Bixos slagskott borrade sig in i krysset.

Trots det lossnade det aldrig riktigt spelmässigt för Frösön och några minuter in i tredje hade bortalaget gått ifrån på nytt till en tremålssledning.

– Det hänger väl kvar hela matchen att de är lite hetare. Jag vet inte om det är för att det är hemmapremiär, eller om de har bättre vilja, vilket jag har svårt att tro att de har, men vi får bara inte till det, konstaterar Henrik Esbjörnsson besviket.

Matchen slutade tillslut 5–8.

Frösön–Luleå 5–8 (2–4, 1–1, 2–3)

Frösöns målskyttar: Johan Larsson, Martin Larsson, Daniel Bixo, Jesper Söderholm, Simon Sundström.