Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dyrt för landstinget med övertid på ambulansen

Landstinget kan få betala hundratusentals kronor i skadestånd för att de anställda vid ambulansen arbetade för mycket tid under förra sommaren.

Ambulansförbundet kallat kallat till en tvisteförhandling enligt lagen om medbestämmande i arbetslivet, MBL, då de anser att den uppkomna situationen är ett brott mot arbetstidslagen.

"På grund av att den överskjutande övertiden inte har registrerats som övertid, så har enstaka av förbundets medlemmar passerat gränsen på 200 timmar avseende övertid på årsbasis", skriver Lars Hansson på Ambulansförbundet till landstinget i ett mejl.

Han skriver också att förbundet inte har mottagit någon avstegsansökan från landstinget i detta ärende.

I första hand vill Ambulansförbundet försöka få till en förlikning, går inte det kommer de att lämna in en stämningsansökan. Då kommer de att framföra ett skadeståndsanspråk på 200 000 kronor.

Vårdförbundet har redan förhandlat och fått till stånd en förlikning för sina medlemmar i samma fråga, därför anser Ambulansförbundet att de också kan komma fram till en förlikning på samma belopp.

Kommer inte parterna överens vid en förhandling denna vecka, lämnar Ambulansförbundet in en stämningsansökan.

"Det betyder att förbundets ekonomiska krav på landstinget i Jämtland ökar, då ett sådant förfarande medför ombudskostnader", skriver Lars Hansson.