Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dyrbar miss av Fältjägarna – ramlar ur division 4

Fältjägarna klarade sig med ett nödrop kvar i division 4. Men nu ramlar man ändå ur serien.
Orsaken: man använde sig av en spelare som var avstängd.

Annons

Det var i matchen mot IFK Östersund B, som slutade med 2-1-seger för Fältjägarna, som man ställde upp med en spelare som var avstängd.

Spelaren i fråga, Kent Öberg, stod uppsatt på tre varningar, vilket enligt reglerna innebär en matchs avstängning.

Trots det fanns Öberg med i laguppställningen till matchen mot IFK Östersund. Det har uppmärksammats av J/H-förbundet som också beslutat om påföljd.

Som väntat innebär förseelsen att segern i stället går till IFK Östersund, med siffrorna 3-0.

Det poängtappet gör att Fältjägarna blir passerat av IFK Strömsund, som därmed slutar nia och blir kvar i serien.

Fältjägarna flyttas ned i division 5.

– Dert spela ingen större roll, tror jag. Vi får se om vi kör vidare nästa säsong, säger Rasmus Österström, spelare i Fältjägarna.

Hos Strömsund är tonerna helt annorlunda.

– Det känns mycket bra. Vi har ett ungt lag, med sex startspelare födda 1997 till 1999 och har haft mycket folk på träningarna. Det var dessutom surt att vi åkte ur eftersom vi var med i många matcher, säger Bernt Olofsson, vars lag bland annat vann mot Ope i den näst sista omgången.

Innebär det här att ni kommer att ha laget intakt till nästa säsong, inklusive tränare?

– Det tror jag, även om vi ledare inte har pratat så mycket om det. Jag hade nog slutat om det hade blivit division 5, men nu blir det kanske en fortsättning.

Chansen att det blir en fortsättning på den brassesatsning som Strömsund hade under vårsäsongen, är dock mindre. De två spelare som anslöt under våren, lämnade laget under sommaruppehållet.

– En av dem var mycket bra och båda ville stanna, men eftersom det inte gick så bra på våren ledsnade nog våra finansiärer, menar Bernt.

En annan satsning, om än i sin linda, är planerna på att lägga konstgräs på eller vid sidan av Strömsvallen. IFK vill förstås haka på det konstgräståg som går runt om i Norrland.

– Vi har bildat en kommitté, som diskuterar frågan. Problemet är att vi har tappat otroligt mycket på ungdomssidan. Det gäller både fotbollen och ishockeyn, säger Bernt.

En orsak, kanske den största, är att IFK Strömsund brottas med rekryteringsproblem på ledarsidan.

– Det är den stora bristen. Det är svårt när de som vi frågar vill ha 50 000 kronor för att ställa upp. Dessutom lyckas vi inte få kvar gamla spelare i den utsträckning som skulle behövas.