Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dyraste villan ett fynd

När det begav sig renoverades huset för 15 till 20 miljoner kronor.

Men priset efter den senaste försäljning av Maths O Sundqvist gamla villa hamnade på betydligt färre miljoner.

– Jag skulle säga att köparen har gjort en riktig bra affär, säger Rolf Sundström, fastighetsmäklare på Mäklarhuset i Östersund.

När finansmannen Maths O Sundqvist dog köpte företaget R L Runan Ab den så kallade tandläkarvillan, som Maths hade bott i, för 6,5 miljoner kronor. Bakom det bolaget står Maths son Per Olof Sundqvist, som enda ordinarie ledamot.

Nu har villan sålts igen av Maths O Sundqvist barn. Slutpriset blev 10 miljoner kronor och kan ses som en riktigt bra affär för köparen menar Rolf Sundström, fastighetsmäklare på Mäklarhuset i Östersund.

– När Mats O Sundqvist köpte huset totalrenoverade han det för 15 till 20 miljoner. Så det är oerhört påkostat, säger Rolf Sundström.

Efter renoveringen var det totala värdet på fastigheten 19,3 miljoner kronor. Men finanskrisen slog till och värdet på lyan skrevs ned med 13 miljoner. Efter finanskollapsen var värdet 6,5 miljoner kronor.

Vem som efter den senaste försäljningen är ägare till 440 kvadratmeter bostadsyta, ett garage med plats för tre bilar, en vinterträdgård, en bedårande utsikt och en mosaikbeklädd vägg designad av konstnärinnan Ingrid Roth, vill inte mäklaren Rolf Sundström avslöja.

– Men det är en person från länet. Så det är ingen stockholmare, även om både stockholmare och göteborgare varit intresserade, säger han.