Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dyrare busstrafik

Endast ett bussbolag hade lämnat anbud i Länstrafikens upphandling för linjetrafik i Åre kommun. Bolaget fick kontraktet och Länstrafiken oroas.

Kontraktssumman på 26,4 miljoner kronor innebär en kostnadsökning på 11 procent jämfört med dagens avtal, skriver Länstrafiken i ett pressmeddelande.

– Syftet med offentliga upphandlingar är bland annat att för skattebetalarnas räkning dra nytta av konkurrensen på aktuell marknad. När bara en aktör lämnar in anbud blir det ett bekymmersamt läge, säger Thomas Hägg, styrelseordförande för Länstrafiken i Jämtlands län.

Det var på måndagen som Centrala buss tilldelades avtalet som är på åtta år och startar 14 december 2014.

Kontrakten omfattar området Duved-Mörsil och en nyhet är att det under vintern ska vara möjligt att på ett enkelt sätt ta bussen till och från skidbacken och under sommaren ska det finnas möjlighet för resenären att ta med cykeln på bussen.