Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dyra London har blivit billigt

Det billiga pundet gör att shopping i London för tillfället inte bara innebär ett större urval på butiker och märken, utan också möjligheten att göra en riktigt bra affär.

Annons

Det billiga pundet gör att shopping i London för tillfället inte bara innebär ett större urval på butiker och märken, utan också möjligheten att göra en riktigt bra affär. Här är tre tips på shoppingfynd.

Det är dags att börja planera för julklappsshoppingen, och för första gången på flera år kan det vara möjligt att spara så mycket pengar på att shoppa utomlands att man kan tjäna in resan, till exempel till London.

Pundet fortsätter att falla mot kronan, sedan i början av september har växelkursen gått ned med 60 öre, från 11,80 kr för ett pund till runt 11,20 kr. Så sent som i våras kostade pundet flera gånger över 13 kr.

Med dagens billiga biljettpriser går det alltså snabbt att tjäna in kostnaden för ett lågprisflyg, kanske på bara ett enda köp. Med en pundkurs på 11,20 kostar nämligen en Ipod Classic med 160 gigabytes minne för 189 pund 2 117 kronor. I Sverige kostar den 3 195 kr.

Ett par Levis 501 går att få tag på för 70 pund, alltså 784 kronor, vilket motsvaras av 899 i Sverige.

En Canon Eos 500D i paket med objektiv 18-55 mm kostar 8590 i en svensk butik, och 6485 kronor alltså 579 pund i London.


ANNA BLOMÉN, PRIVATA AFFÄRER

Mer läsning

Annons