Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dyra avgifter på räkningar

På senare tid har det blivit allt vanligare att företag med flera tar ut en faktureringsavgift när man skickar ut sina pappersfakturor. Är man ”uppkopplad” med dator och betalar via e-faktura utgår – än så länge – ingen avgift.

Avgiften sägs vara en hanteringsavgift för utskick av pappersfakturor. Ett argument att betala via dator är också miljöaspekten. Man kan dock ifrågasätta avgiften. Innan de flesta var uppkopplade fick i princip alla sina räkningar via pappersfakturor och ingen avgift.

Utifrån detta är dessa avgifter ingenting annat än smygavgifter som stärker företagens kassor. För en familj med många pappersfakturor kan det handla om flera hundra kronor i månaden. Telia är ett av många företag som tar ut denna avgift. Man har också, enligt uppgift, börjat avgiftssätta autogiro. Fortfarande är 1,5 miljoner svenskar utan dator. Har företagen så dålig marginal att man måste lägga på denna faktureringsavgift? Min uppmaning blir därför att berörda företag snarast avskaffar denna orättvisa avgift!

Rolf G. Swedbergh, Frösön. En av många ej ”uppkopplade”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel