Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dyr singelbluff av sambo

Försäkringskassan kräver en kvinna från Östersund på 228 448 kronor. Myndigheten anser att hon under flera år har bluffat till sig bostadsbidrag och underhållsstöd.

Enligt Försäkringskassans utredning har kvinnan, som är i 30-årsåldern, uppgett att hon har levt som ensamstående. Men vid en grundligare kontroll anser kassan att det står klart att kvinnan har levt ihop med den man som hon har barn med.

Mannen är visserligen skriven på en annan adress där han sägs ha varit inneboende hos en släkting. Men Försäkringskassan har undersökt saken och fått uppgifter om att mannen inte alls har bott där de senaste åren.

Kvinnan har också, enligt kassan, uppgett till mödravården att hon lever ihop med barnens far. I ett svar till Försäkringskassan har kvinnan sagt att den aktuella mannen har hyrt en andrahandslägenhet svart där han bott.

Trots kvinnans förklaring anser myndigheten att hon har fått pengar utan att ha haft rätt till det. Dessutom att hon medvetet har bluffat för att få ersättning. De felaktiga bidragen har betalats ut under perioden 2009 till 2014.

Kvinnan har fått en månad på sig att betala tillbaka pengarna, efter det ökar skulden med en ränta på 9 procent.