Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dyr rättegångsnota i tvist om sjuklön

En kvinna som begärt sjuklön för att hon var hemma från jobbet förlorade i Arbetsdomstolen. Kvinnan ska dessutom betala arbetsgivarens rättegångskostnader.

En kvinna stannade hemma från jobbet i närmare två veckor på grund av sjukdom. Men arbetsgivaren har ifrågasatt om kvinnan verkligen var sjuk och anser att hon inte gjorde någon sjukanmälan och därför inte är berättigad sjuklön.

Kvinnan fick rätt av tingsrätten men nu när Arbetsdomstolen tagit upp ärendet är utgången en annan.

Arbetsdomstolen tror att kvinnan var sjuk men menar att hon inte kunnat bevisa att hon faktiskt sjukanmälde sig. Sjukanmälan ligger på arbetstagarens ansvar. Av den anledningen ska ingen sjuklön betalas ut menar Arbetsdomstolen.

Enligt domslutet ska kvinnan betala arbetsgivarens rättegångskostnader. Det handlar om drygt 150 000 kronor för kostnaderna i tingsrätten samt 18 000 kronor för rättegångskostnaderna i Arbetsdomstolen.