Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dyr försäkringskassa

För åtta månader sedan rapporterades att Försäkringskassorna (FK) i landet hade felaktigt utbetalat 16,4 miljarder kronor på ett år!

Detta betyder att varje anställd på FK hade felaktigt utbetalat drygt 1,2 miljoner! (5-6 årslöner). Någon fördelning av felen, om det är handläggare eller den som fått ersättning från FK föreligger inte.

Nu har det hänt igen när man upptäckt, att troligen har minst 10 miljarder i assistansbidrag felaktigt utbetalts. Det här tyder på att varje anställd på FK har felaktigt utbetalt omkring 25–30 miljoner på mindre än två år.

Men med den här fel storleken måste man misstänka att här föreligger hjälp inifrån och interna bedrägerier på Försäkringskassorna? Eller är det så stor underbemanning på FK att man inte hinner med några kontroller? Alltså personalutökning samt premier till de som har få fel utbetalningar och straff för de som har alltför många fel!

Brottsligheten kostar landet mer än 200 miljarder per år och brottsuppklarningen är nere under 7 procent. Att dubbla poliskåren kostar mindre än en tiondel av brottslighetskostnaden!

Erland Lundgren, Norrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel