Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dyer har aldrig fått rubrikerna

Bollvinnare och evighetsmaskin. Men det är sällan som strålkastarljuset landar på ÖFK:s positionssäkre Alex Dyer.
– Jag är glad så länge som tränarstaben och mina lagkamrater vet vilket jobb jag gör. Det räcker för mig.

I ett Östersund som varit rejält skadeskjutet under årets säsong finns det en spelare som sticker ut från mängden. Alex Dyer, ny inför säsongen, har startat varenda match i årets superetta, och endast kostat på sig att missa totalt 10 minuter hittills.

Den hårt arbetande mittfältaren, som under säsongen även vikarierat som högerback med bravur, är en del av det brittiska mönster som präglat ÖFK under de senaste säsongerna.

– När jag kom hit så visste jag inte vad jag skulle förvänta mig, jag tänkte att jag behövde jobba riktigt hårt varje vecka för att få en plats i laget. Det är mycket kul hur det har blivit, med att jag spelat varje match, och det har varit lite tur också eftersom jag inte har dragit på mig några skador. Det är alltid kul att få spela, det betyder att jag gör något bra på planen, säger Alex Dyer, som under sin karriär hunnit med två landskamper för lilleputtlandet Montserrat, som han har rötterna i.

Till Östersund har han hittat via Graham Potters kontakter i fotbollsvärlden och kanske är det så att han har hittat hem. Kontraktet sträcker sig över nästa säsong och han har dessutom börjat ta svensklektioner. Dessutom talar han om en gruppsammanhållning i laget som han tidigare inte upplevt under sin karriär.

– När det kommer till laget så har vi en bra grupp spelare, det är väldigt bra personer. Det är en fröjd att vara med.

Är det en speciell atmosfär i gruppen?

– Ja det tycker jag. Det var svårare i början när det var så många nya, med många olika språk, men alla kommer bra överens. Jag har inte varit med om det förut, att alla samsas. Du kan para ihop vilka som helst och de kommer bra överens. Normalt när man har 25-30 personer i en grupp så har du vanligtvis några som har olika attityder, men alla här vet vad vi försöker göra så vi håller ihop.

Bortamatchen mot Syrianska, som spelades i våras och där ÖFK åkte på en tung förlust med 0–3, minns han väl. Något liknande resultat nu är dock inget han bekymrar sig för.

– Det var starten av säsongen, det var en väldigt ny trupp och det var väldigt många nya spelare, som försökte lära känna varandra och vi hade väldigt många skador vilket såklart hade en påverkan. Men vi är inte det lag nu som vi var då.

– Vi ser fram emot den och vi har haft bra självförtroende sen vi kom tillbaka från uppehållet. Vi har spelat bra och jag tror att vi kan ta tre poäng.