Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dvärsätts skolbarn sprang för livet – samlade in pengar till Barncancerfonden

Torsdagen var det en stor dag för eleverna på Dvärsätt skola. Det var äntligen dags för loppet där vi tillsammans skulle samla in pengar till Barncancerfonden.

”Vi springer för att hjälpa barnen som har cancer och det känns bra”, sade eleverna Alice Norlander och Minna Engkvist. Det höll Alma Hellström med om: ”Det känns bra att springa för andra människor som inte mår så bra”.

Alla skolans elever var klockan 8.55 startklara för att springa loppet som gick runt Avan i Dvärsätt. Sedan tidigare hade fyra företag tackat ja till att sponsra med 1 kr per varv som sprangs och hela summan skulle skänkas till Barncancerfonden hade eleverna bestämt.

Och vilken insats eleverna gjorde. Det blev inte mindre än 675 varv och en summa på 2 700 kronor som ska skänkas till Barncancerfonden.

Eleverna såg nöjda och glada ut efter loppet. Olle Bergström Gissler uttryckte sin känsla: ”Det var askul!” och Stella Edling höll med om att loppet gick bra även om det var kallt.