Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Duon som tar över poängproduktionen?

Modou Barrow och Linus Sjöberg låg bakom ÖFK-målet mot Husqvarna.
Ingen slump, enligt spelarna själva.
– Vi förstår varandra, säger Modou Barrow.

Mycket fokus har legat på skadade spelare under ÖFK:s säsongsupptakt.

Men i deras ställe har flera andra passat på att ta för sig. Inte minst Linus Sjöberg, 20.

I fjol spelade han bara några ströminuter här och var med ÖFK i superettan.

– Jag satt mycket på bänken då, men det var faktiskt också ett utvecklande år. Det går inte att gå runt och deppa, du måste ta chansen när den kommer, säger Linus Sjöberg.

Sommaren 2012 handplockade Graham Potter honom från Västerås i division 1.

Insatserna i årets två första hemmamatcher har fått hemmapubliken att minnas varför. Det har redan blivit ett mål och en målgivande passning.

Och nu, när lagets naturliga anfallare Taylor Morgan och Emir Smajic går skadade, behövs att andra spelare kliver fram och gör poäng.

– Mest är det nog psyket jag har utvecklat. Nu ska jag ta tag och visa att jag älskar fotbollen. Det är så jag känner, säger Linus Sjöberg.

Närmast spelar ÖFK borta mot Syrianska, redan på fredag kväll. Modou Barrow ser gärna att han och Linus Sjöberg får fortsätta tillsammans i startelvan då.

Barrow, målskytten mot Husqvarna, hyllar nämligen sin nye kollega:

– Det är enkelt att spela med Linus. När han får bollen så förstår han vad jag vill göra, och jag brukar förstå honom. Det brukar vara så på träningarna, att jag förstår vart han ska lägga passningarna, säger Modou Barrow.

Han hoppas också på lite andra slags matchbilder framöver.

– Det är jättejobbigt att möta lag som gör mål och sedan kan backa hem med hela laget. Vi har tränat mycket på väggpass och lyckades till slut nu, men det blir väldigt trångt i mitten, säger Modou Barrow.

Linus Sjöberg:

– Vi ska försöka komma till fler skott utifrån också. Det har vi pratat om i laget. Det kan bli farliga returer och styrningar och det ska vi jobba mer med.