Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Duon Rönn först ut i Vallbo kapell

På tisdagskvällen är det premiär för vårens konserter i Vallbo kapell. För musiken svarar duon Rönn, Clara Kempff och Jörgen Vikström.

Annons

Slagverkaren Clara Kempff, Edsåsdalen, en gång i tiden medlem i Chattanooga, är frilansande musiker och projektledare, och har under de senaste åren medverkat i Östersundsrevyn, bildat kulturgerilla i Åre kommun, spelat i Returkonserter med mera.

Jörgen Vikström, Undersåker, är informatör och frilansskribent, som under de senaste åren kommit att jobba allt mer med musikkomposition.

I Rönn använder de sig av hangdrum, cajun, nedstämda gitarrer och sina röster för att utforska de nya musikaliska ljudlandskap, ljudbilder och stämningar.

– Vi hoppas att publiken tycker att Rönn låter spännande och kontrastrikt, att det är rofullt men ändå upproriskt, säger de i ett pressmeddelande.

Rönn uppträder alltså på tisdag kväll i kapellet i Vallbo. Tisdagen den 8 mars ger de även en konsert i Åre gamla kyrka.

– Dessa båda kyrkor är oerhört stämningsfulla och själfulla platser. Det blir fokus på att lyssna och uppleva, inget som stör, bara att ta emot, säger Clara Kempff.

Mer läsning

Annons