Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Duo vann dubbelt i svår V4–omgång

Onsdagens lunch V4–a blev svårfunnen. På en smetig Östersundsoval small det direkt när Pave Eldvira vann till 32 gånger i odds. Mr Vox infriade sen favoritskapet i andra loppet. Ändå gav V4–an till slut över 10 000 kronor.

Skitig bana brukar betyda skrällar och så blev det på Östersundstravet denna onsdag. Jättefavoriten Munter, (avd 1) fick en tung resa i vida spår. Det öppnade för norske Pave Eldvira.

"Kör för en matlapp", var ägarens order till Ulf Ohlsson. Championkusken nöjde sig inte med det. Tvärt om var stoet väldig rask till slut och vann på nya rekordet 29,5 trots underlaget – en värdig vinnare från tredje par ytter och attack sista 400 metrarna, inte minst tack vare en strong kuskinsats.

Munter kom bort helt sista biten, märkbart tagen av en dryg resa. I stället var Hallsta Manne tvåa från rygg ledaren.

Ulf Ohlsson vann på nytt i lunchdubbelns första avdelning, nu med jättefavoriten Mr Vox. Ledningen intogs direkt och därifrån kunde ekipaget styra och ställa efter behag. Den V75–meriterade Bollnäshästen såg visserligen lite seg ut sista biten, men Ulf Ohlsson valde medvetet att inte "dra tussarna" ur hästens öron.

– Den extraväxeln spar vi till en annan gång, var kommentaren.

Ett lyckat drag för det räckte i alla fall mot utvändige Northern Spy som aldrig blev riktigt närgången.

Jimmy H Andersson från Sundsvall tog nästa dubbel. Nille R.S. fick det lite lättare än väntat sedan favoriten Flyson gjort bort sig direkt bilen släppt fältet.

Från tredje ytter satte 8–åringen klorna i ledande Sweety Augustinu sista biten.

I segerintervjun ombads Jimmy H berätta om sina möjligheter även i loppet därpå, nu med Darling.

– Hon tränar riktigt bra, men läget är skumt, menade Jimmy H.

Hur det gick? Jo Darling vann förstås. Till sex gånger insatsen och många ångrade nog att de inte lyssnat till kusken, som här i princip gav ut en vinnare.

Segerreceptet var fritt fram från kymigt läge på tillägg 900 kvar och därefter full attack med ledning på sista bortre långsidan. Resten blev en expeditionsaffär.