Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dunkelt bråk syns inte – nu tänds gatulamporna

De ansvariga på Östersunds kommun har fått ett brev av polismyndigheten. Det handlar om mörkret som sänkt sig över Östersund.

I skydd av mörkret pågick bråk som inte kunde upptäckas under den senaste löningshelgen. Nu vill polisen att gatubelysningen tänds.

Enligt brevet till kommunen var det mycket folk på stan och folk kände sig otrygga. Taxichaufförer vittnar om att det var svårt att se folk som plötsligt raglade ut på gatan.

Problemet är att kommunen släcker ner gatubelysningen i maj – allt för att minska energiförbrukningen.

"Jag kommer imorgon på miljö- och samhällsnämnden lyfta in ett extra ärende om att tända belysningen omedelbart, och ha den tänd åtminstone till och med skolavslutningshelgen", säger miljö- och samhällsnämndens ordförande, Mona Modin Tjulin (S) i ett pressmeddelande.

"Nu är det dags att se till att genom tänd belysning skapa trygga miljöer så att folk vill och törs vistas ute, och att fler vågar gå och cykla även under kvällar och nätter. Vi majoriteten har i vår överenskommelse att tända upp belysning som var permanent släckt, med hänvisning till trygghet och en inbjudande stad och kommun. Detta är helt i linje med det".