Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dunkade huvudet i asfalten

Mannen misshandlades med sparkar och slag.

Nu, två år senare, har en 30-årig man dömts för brottet.

En man i 30-årsåldern från Sollefteå har dömts för grov misshandel av tingsrätten. Den 30-åriga mannen ska enligt domen ha dunkat en annan mans huvud i asfalten samt sparkat honom på kroppen och huvudet. Händelsen ska ha inträffat i början av december 2011.

30-åringen ska den här dagen ha befunnits sig på en restaurang i Östersund tillsammans med några vänner. Samtidigt ska också mannen som senare blir misshandlat ha befunnits sig tillsammans med sina syskon. Av någon anledning ska 30-åringen, enligt domen, ha slagit den andra mannen ute på parkeringen till restaurangen. Den misshandlade mannen ska ha blivit slagen och nedtryckt i asfalten.

Brottet bedöms som grovt av tingsrätten. Men eftersom det är två år sedan brottet hände så menar rätten att det finns skäl att döma 30-åringen till lindrigare än fängelse. 30-åringen dömdes till villkorlig dom och samhällstjänst i 180 timmer samt att betala ett skadestånd till 30 600 kronor till den misshandlade mannen.