Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dunkade huvudet i asfalten

Mannen misshandlades med sparkar och slag.

Nu, två år senare, har en 30-årig man dömts för brottet.

Annons

En man i 30-årsåldern från Sollefteå har dömts för grov misshandel av tingsrätten. Den 30-åriga mannen ska enligt domen ha dunkat en annan mans huvud i asfalten samt sparkat honom på kroppen och huvudet. Händelsen ska ha inträffat i början av december 2011.

30-åringen ska den här dagen ha befunnits sig på en restaurang i Östersund tillsammans med några vänner. Samtidigt ska också mannen som senare blir misshandlat ha befunnits sig tillsammans med sina syskon. Av någon anledning ska 30-åringen, enligt domen, ha slagit den andra mannen ute på parkeringen till restaurangen. Den misshandlade mannen ska ha blivit slagen och nedtryckt i asfalten.

Brottet bedöms som grovt av tingsrätten. Men eftersom det är två år sedan brottet hände så menar rätten att det finns skäl att döma 30-åringen till lindrigare än fängelse. 30-åringen dömdes till villkorlig dom och samhällstjänst i 180 timmer samt att betala ett skadestånd till 30 600 kronor till den misshandlade mannen.