Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dunderpatrullen släpper nytt

Hallå där Patrik Andersson i Dunderpatrullen, som ställer till med releaseparty för nya skivan "Analoga Stereoider" på Marité i Östersund i kväll, fredag.

• Berätta om albumet

– Nya skivan är en samling lekfulla låtar, ett musikaliskt bollhav där vi har blandat det bästa vi har kommit fram till de senaste åren. Mycket bus och lek i elektronisk tappning.

• Kommer Dunderpatrullens fans att känna igen sig?

– Rötterna finns kvar, de går tillbaka till 80-talets tv-spel. Men det är ett lite annat sound än på den första plattan ”For great justice”.

• Hur då?

– Det är inte lika råa ljud. Vi har jobbat mycket med olika samplingar av bland annat gitarr, banjo och munspel.

Vad händer under fredagskvällen?

– Vi spelar höjdpunkterna från skivan och värmer upp för en mysig fest tillsammans med rapparen Swingfly. Han kommer att se till att våren är invigd och att sommaren är på intåg. Det blir en helsvettig kväll.

• Vad har Dunderpatrullen annars på gång?

– Vi har några gig i sommar, bland annat i Östersund på ett lan som pågår mellan den 17 och 20 juni. Vi kommer även att vara dj:s där. Dessutom jobbar vi med en musikvideo som släpps inom kort.