Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dunderpatrullen i Adam Alsings händer

/

Vilken överraskning! Östersundsgruppen Dunderpatrullen har just fått skivkontrakt av Adam Alsing och Daniel Breitholtz.

Annons

260 000 personer har hittills sett electrobandet Dunderpatrullens video "Oj, vilken överraskning" på nätet. Radio- och tv-mannen Adam Alsing och forna "Idol"-jurymedlemmen Daniel Breitholtz, som håller på att starta ett skivbolag tillsammans, gillade videon så mycket att de ringde upp medlemmarna och erbjöd dem ett skivkontrakt på stående fot.

– De upptäckte videon och gillar att jobba med sköna människor. Det är jättekul! Allt är väldigt nytt än så länge, säger Jim LIndgren.

"Oj, vilken överraskning" (se klippet nedan) är egentligen ett filmklipp från en av Dunderpatrullens resor. Stefan Björn hade just varit på toaletten och blev lite överraskad av att bli filmad när han kom ut därifrån.

– Jag lade upp klippet på nätet och så small det bara till, säger Jim Lindgren.

Låten är nu släppt i en klubbversion på Itunes och Spotify.

– Nu får den ha sitt eget liv. Man vet aldrig vad som händer, säger han.

Kommer ert stora genombrott nu?

– Nä, jag vet inte. Vi fortsätter att göra vår grej och det är ju bra om fler tycker att den är kul. Man behöver inte göra allt så allvarligt hela tiden.

Vad händer annars för er den närmaste tiden?

– Vi har just värvat en ny medlem, Erik Sjöstrand, från Skåne. Nu är vi fyra i bandet. Vi kommer att fortsätta att jobba hårt och har redan fått några förfrågningar om spelningar framöver.

Dunderpatrullen började som ett instrumentalt projekt av Jim Lindgren för sex år sedan. Första spelningen ägde rum på Storsjöteatern 2007 och sedan dess har de bland annat gjort framträdanden i Köpenhamn, Piteå och Stockholm. I november släpptes singeln "Arga leken", som är deras första låt med text. Även den är en framgångssaga på internet.

Annons