Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dunderklumpen ställs in

Annons

Projektet Dunderklumpen 40 år, som Jämtlands kulturkompani planerat för i sommar, blir inte av. Det stöd kompaniet hoppades på att få från Länsstyrelsen Jämtland för att förverkliga jubileet avslogs. Orsaken är att projektet anses sakna förutsättningar att övergå i ordinarie verksamhet.

– Det känns naturligtvis väldigt tråkigt att det inte blir av. Framförallt känns det trist att inte få lyfta fram Beppe Wolgers och det han har betytt för såväl Strömsunds kommun som hela länet, säger Martin Johansson som skulle regissera uppsättningen.

Tanken var att turnera med uppsättningen i Strömsunds kommun i augusti 2014. I projektet ville JKK erbjuda lokala arbetstillfällen.

– Vi tar med oss det fina samarbetet vi hann etablera med såväl familjen Wolgers som ABF, Strömsunds kommun och Länskulturen och hoppas att det kommer fler tillfällen att fortsätta det, säger Kristina Ernehed, producent.

(LT)