Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dunder och Storm på vindparksinvigning

På tisdagen invigdes Mullbergs vindpark med Dunder, Storm och Duggregn.

Mullbergs Vindpark är ett samarbete mellan Jämtkraft och Skanska och på tisdagen invigdes parken med cirka 260 besökare.

Som LT tidigare berättat handlar det om 26 vindkraftverk som beräknas ha kostat 1,2 miljarder kronor att uppföra. Och det är barnen som har fått uppdraget att namnge samtliga verk – namn som förstås har nära anknytning till väder och vind som exempelvis: Dunder, Vindstjärna, Storm, Duggregn och Åskar. Barnen var också med under invigningen och hjälpte till.

– Samarbetet med de som bor här i bygden har varit väldigt bra, därför vill vi rikta ett särskilt tack till er i dag, sade Melcher Falkenberg VD Mullbergs Vind, under invigningen.

Mullbergs vindpark beräknas producera förnybar el till 50 000 hushåll i de närmaste 25 åren. Varje verk är 179 meter högt och väger 600 ton.