Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dum, dummare, SD

Inspirerad av debatten i länder som Frankrike och Belgien vill Sverigedemokraternas lokalavdelning förbjuda täckande klädsel i Strömsunds kommun.

Anledningen är inte Nisse som brukar flanera i Frostviken med skoterhjälm på somrarna utan den lilla grupp muslimska uzbeker som bor i kommunen.

En stark invändning mot slöjförbud är annars att de kvinnor som berörs riskerar att bli utestängda från övriga samhället. Fast det argumentet biter förstås inte på Sverigedemokraterna, vars marknadsföringsidé just är att utpeka den muslimska gruppen som avvikande.

Tanken är alltså att kommunfullmäktige ska ta något slags beslut mot heltäckande klädsel i offentliga miljöer, bankkontor och matbutiker. Man undrar: Religionsfriheten, inskriven i regeringsformen – ringer det några klockor i SD-leden? När blev bankkunders klädsel en fråga för kommunfullmäktige? Tänker sig Sverigedemokraterna informationstavlor vid kommunens större infartsvägar för att upplysa genomresande: ”Välkommen till Strömsund – Gott om det mesta – Glöm inte att visa ansiktet!”

Jag förväntar mig inga förtydliganden utan försöker bara leda ovanstående rubrik i bevis.